Шест души са ранени при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали пет произшествия. В София са регистрирани 73 леки катастрофи.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са заснежени и заледени, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Опасност от заледявания има на виадуктите и мостовете по магистралите. Частично заледени участъци има по пътищата в областите Благоевград, Шумен, Стара Загора, Добрич, Велико Търново, Разград, Търговище, Варна, Русе, Видин, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Монтана, Ямбол, Бургас, Хасково, по високите и усойни места на област Сливен, Кърджали и Смолян. Тези участъци постоянно се почистват и опесъчават.
    
Опасност от падащи камъни има в прохода Троян - Кърнаре, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница, Белица - Загражден.
    
Забранено е движението на товарни автомобили с маса и товар над 10 т през прохода "Шипка" до 30 март. Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите "Петрохан", "Пампорово" и "Рожен", както и по пътищата Белово-Юндола, Пещера-Батак-Доспат, Велинград-Сърница, Градец-Ичера-Сливен, Сливен-Стара река.
    
Всички превозни средства трябва да бъдат с вериги, а товарните автомобили - без ремаркета и полуремаркета през прохода "Превала". Всички товарни автомобили трябва да се движат с вериги, без ремаркета и полуремаркета Дюлински проход и по пътя Петолъчката-Котел-Омуртаг.
    
Всички товарни автомобили трябва да са с вериги по пътя Обзор-Слънчев бряг. Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Върбишкият проход. Затворен за всички МПС е ГКПП - Кулата и ГКПП – Капитан Петко войвода. ГКПП-Илинден е отворен.