Окръжният съд във Варна потвърди ареста на Веселин Цикалов, на 45 г., от София, срещу когото се води разследване за получаване на контейнер с 231 килограма кокаин, деклариран като чилийско вино, съобщиха от пресслужбата на съда.

Наркотикът, който е на стойност близо 61,4 милиона лева, бе открит през лятото на миналата година на пристанище "Варна-Запад". Той е висококачествен със съдържание на активния компонент 86,5 процента. В документите на контейнера е посочено, че негов получател е фирмата на Цикалов.

Според съда в настоящия етап от разследването не е отпаднало обоснованото предположение, че собственикът на фирмата е съпричастен към контрабандния внос. По делото предстои изготвяне на съдебно-техническа и съдебно-графологична експертиза, както и получаване на информация от Гърция.

Съдът смята, че въпреки постоянния адрес и чистото си съдебно минало, ако е на свобода, Цикалов може да се опита да се укрие. Определението на Окръжния съд може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Варна.