Олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова ориса днес последното бебе на 2009 г. – Мартин, който се роди само минута преди полунощ на 31 декември 2009 г. Тя поднесе своите благопожелания към 21-дневния Мартин и към бебетата на България на специално тържество в МБАЛ Свиленград.

Нейкова ориса бебето с думите: Желая му късмета, който аз съм имала, и всичко, което съм постигнала, да го постигне и той. "Летвата" за него е вдигната много високо. Нека да я достигне и да я прескочи! Всичко, което прави, да радва родителите му и те да се чувстват горди, когато застанат до него. Да е жив и здрав!

Бебе Мартин получи благопожелания и от кмета на Свиленград – инж. Георги Манолов, който връчи на Мартин и на семейството му паметен плакет и чек на стойност 1000 лв.

Семейството получи още купища подаръци от организаторите. Последното бебе на 2009 г. стана и 20-ият притежател на символа на кампанията – медальон Бебе на годината.
Цели три години минаха преди отново момче да стане носител на титлата бебе на годината – от Последното бебе на 2006 г. – Ангел, до Последното бебе на 2009 г. – Мартин, съдбата предопредели титлата да се дава само на момиченца.

Отново днес – в УМБАЛ "Д-р Г. Странски" – Плевен, беше организирано тържествено честване на Бабинден и приветстване на Първото бебе на 2010 г. – Василена. Мариела Андреева – майка на Бебе 2010, изми ръцете на трите акушерки, асистирали при раждането на дъщеря й, и ги дари, както повелява традицията.

В ролята на благопожелател на малката госпожица и на бебетата на 2010 г. беше кметът на Плевен – Найден Зеленогорски, който ориса Василена с думите: Нека и занапред бъдеш първа във всичките си начинания! Изживей истински вълшебството на детството, очарованието на младостта, красотата на любовта, гордостта от победите, богатството на мъдростта. Нека обичта, вярата, шансът, добрите дела и достойнството изпълват всички мигове от живота ти! Нека има повече поводи да бъдеш горда с Плевен и с България, както и ние с теб!