1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Хлебопроизводители масово смъкват цената на хляба в Търговище

БГ Бизнес
 

До тази ценова война се е стигало заради масовата безработица в региона

Хлебопроизводители от Търговище скочиха срещу колегите си от други региони, които зареждат магазините с евтин хляб. Заради масовата безработица в областта повече от 20 фирми се надпреварват да смъкват цената на хляба.

В магазините най-скъп е хлябът, произведен от тукашните заводи. Почти без никакви транспортни разходи, той не пада под 70 стотинки. Същият, докаран от Добрич или Търново, които са на повече от 100 километра, е наполовина по-евтин.

"При положение, че цената на брашното в момента е 39-40 стотинки, това нещо е някакъв измислен хляб, който едва ли има качествата и второ - съмнявам се в отчетността на хляба, в смисъл такъв, че се работи на тъмно", коментира Пламен Панайотов - управител на хлебозавод.

Дори със съмнението какво има в евтиния хляб, хората посягат точно към него.

- Хората идват за по-евтино, пресен да е хлябът. Е пресен е, ама то не се слага в уста, бе.

- Като не стига пенсията какво ще правим!? Гледаме, който магазин има по-евтино, от там. 60-70 стотинки много ми се вижда.


Според местните производители фирми, които продават хляб за по-малко от един лев на килограм, работят нелегално и крият данъци.

"Ние сме сигнализирали органите за това нещо, но отношение на финансовите операции, които правят тук с хляба. Това се прави целенасочено, умишлено, с цел събаряне на местните производители", допълни Панайотов.

По-малките предприятия в региона са застрашени от фалит ако още няколко месеца ги натискат да свалят цената на хляба.

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии