Популярният телевизионен водещ Лари Кинг и седмата му съпруга Шон Саутуик са оттеглили молбите си за развод, подадени преди три месеца в съда в Лос Анджелис. Така е сложен край на бракоразводния процес, предадоха световните информационни агенции. Това показват материалите на съда в Лос Анджелис.

Кинг е побързал да сподели радостната новина. "С нас се случиха много неща. Ние сме щастливи отново да сме заедно, с децата" - пише в разпространеното от Лари Кинг изявление  по  случая.

През април адвокатите на 76-годишния Лари Кинг и 50-годишната Шон Саутуик подадоха почти едновременно молби за развод в съда в Лос Анджелис. И двете страни  посочваха "непреодолими различия" в исковете за прекратяване на 13-годишния им брак, припомнят агенциите. През  май двамата се събраха отново.

Лари Кинг и Шон Саутуик имат две деца - момчета на 9 и 11 години. Кинг е бил женен осем пъти, като два от тях за една и съща жена, затова  Шон е седмата му  съпруга. От предишните  бракове той има  още три деца.

В края на юни прочутият водещ на американската телевизионна компания Си Ен Ен  обяви, че  напуска шоуто си, което водеше в продължение на 25 години. Кинг призна, че в бъдеще иска да посвети повече от времето на семейството си, да ходи по състезания, в които участват децата му.

Първи събеседник на Кинг е бившият тогава губернатор на щата Ню Йорк Марио Куомо. Оттогава 76-годишният телевизионен водещ е интервюирал всички американски президенти от Джералд Форд насам, президенти на различни държави, политици, актьори, различни знаменитости, последните от които Бил Гейтс и Лейди Гага.

"Шоуто на Лари Кинг" ("Larry King Live") е вписано в Книгата на рекордите на Гинес като най-дълго излъчваното ток шоу по един и същ телевизионен канал в едно и също време.

Лари Кинг все пак ще остане в Си Ен Ен, но  ще бъде използван само при специални случаи, като водещ на програми от национален и международен характер.