Режисьорът Теди Москов ще престави най-новото си предствление "Хубавото лошо време" и пред софийска публика. Досега постановката, която е по пиесата "Бурята" на Шекспир, е играна само в Пловдив.

На 13 февруари в Сатиричния театър в София, феновете на режисьора ще могат да видят "около половин монолог от "Бурята", а всичко останало са "импровизации", както Москов ги нарича, около това какво е искал да ни каже Шекспир с творчеството си и защо "Бурята" е последната му пиеса.

"Професията на режисьора е да се прави на интересен. Аз мога да се правя на интересен на една лоша пиеса, затова избрах най-лошата пиеса на Шекспир, тази, която най-малко се поставя, най-неуспешната, за да се опитам да се направя на интересен. Май ще го постигна", каза Теди Москов при представянето на постановката си в предаването "Тази сутрин".

"Много съм доволен от пловдивската трупа, която издържа неприятния ми характер. Аз съм много избухлив", сподели режисьорът. "В Пловдив ме разбраха, че като ги ругая, това е знак на обич и на надежда, че нещо ще стане, защото както е казал Ярослав Хашек "Няма мръсни думи, има мръсни хора."

"Ще видите едно представление имровизационно. На английски беше Bad Weather Makes A Good Story (От лошото време се получава хубава история - бел.ред.), много по-хубаво заглавие от "Хубавото лошо време", защото това напомня малко на Богомил Райнов и на Айнщайн, защото нали всичко е относително", обясни Москов. "Надявам се хората да се забавляват. Тези, които харесват стила ми в телевизионната поредица "Улицата", в "Мармалад", "Комедия на слугите", "Красотата спи", мисля, че няма да бъдат разочаровани."

Продуцент на представлението е Мирослав Боршош, който освен "Хубавото лошо време", финансира и моноспектакъл на Мая Новоселска. Друга идея на Боршош е да възстанови за екран успешната поредица "Улицата".