Републиканските пътища са проходими при зимни условия.  Пътните настилки в по-голямата част от страната са заснежени, а в някои участъци - мокри. Опасност от заледявания има на виадуктите и мостовете по магистралите.  

Слаб сняг превалява в областите Монтана, Видин, Ловеч, София и Плевен. Частично заледени участъци има по пътищата в районите на Благоевград, Шумен, Кюстендил, Стара Загора, Варна, Бургас, Хасково, по високите и усойни места на обл. Сливен и Смолян. Тези участъци се почистват и опесъчават.

Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян - Кърнаре", област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница, Белица - Загражден. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

Забранено е движението за товарни автомобили с маса и товар над 10 т. през прохода "Шипка" до 30.03.2010 г.

Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите "Петрохан", по пътищата: Белово-Юндола, Пещера-Батак-Доспат, Велинград-Сърница, Градец-Ичера-Сливен, Сливен-Стара река.

Затворен за всички моторни превозни средства е ГКПП "Кулата" от 02.00 ч. заради стачката на гръцките фермери и ГКПП "Дуранкулак"- поради снегонавявания. ГКПП "Кардам"- отворен за преминаване от 04.20 ч.


Катастрофи през денонощието:

При 12 тежки катастрофи, станали по пътищата на страната през изминалото денонощие, са ранени 19 души, съобщи пресцентърът на МВР. В София са станали 135 леки произшествия и 3 тежки с трима ранени.

От началото на годината при пътно-транспортни произшествия в страната са загинали 30 души, а 345 са били ранени.