Трима души са загинали при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. На територията на страната са станали 27 произшествия. Ранени са 29 души, като за живота на двама от тях има опасност. В София са регистрирани 46 леки и и осем тежки катастрофи, при които са пострадали осем души.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са със снежна покривка от 5 до 25 см, съобщават на сайта си от СБА.

Пътища са проходими при зимни условия. Снегонавявания има в областите Силистра, Разград, Търговище, Добрич, Сливен, Ямбол и автомагистрала "Хемус", по пътищата Ямбол - Калчево, Камевица - Саранци - Калчево, като пътните настилки се обработват и опесъчават. Заледени пътища има в областите Варна, Силистра, Разград и Добрич.
    
Затворени са проходите "Троян - Кърнаре", "Твърдица - Елена", "Етрополе - Златица", Върбишкият проход, "Арабаконак" и "Котел - Омуртаг".
    
Забранено е преминаването на превозни средства с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 т през прохода "Шипка" до края на март.
    
Всички автомобили трябва да са с вериги на гумите, а товарните - без ремаркета и полуремаркета през проходите "Ришки", "Айтоски", "Превала", област Разград, в района на Приморско, Царево, на Странджа и по пътищата Обзор – Слънчев бряг, Сливен - Стара река, Сливен - Ичера, Голяма звезда - Тополовград, Белово - Юндола, Пещера - Батак - Доспат, Велинград - Сърница.
    
Опасност от падащи камъни и свлачища има по пътя София - Самоков, Ботевград - Мездра, Кричим - Девин, Асеновград - Смолян, в районите на Мечи дол, на Козница, на Кресненското и на Искърско дефиле.
    
Ежедневно за времето от 5:30 до 8:50 часа и от 16:30 до 20:50 часа се забранява преминаването на товарни автомобили с тегло над 10 тона от Перник за София през квартал "Владая".