Деветнадесет души са пострадали при 17 катастрофи, станали по пътищата у нас през последното денонощие, съобщиха от МВР. За живота на един от ранените има опасност.

Петима са пострадалите при пътни инциденти в София през изминалите 24 часа. В столицата са регистрирани 88 леки и пет тежки произшествия.

Според данните на МВР, от началото на годината при пътни злополуки у нас са загинали 291 души, като само за този месец смъртните случаи са общо 25.В участъка на пътен възел "Бургас-север" до курорта Слънчев бряг от днес важат забрани за тежкотоварните автомобили, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".

За да се осигури безопасността на движението през летния период, в този район от пътя  Варна -Бургас товарните автомобили с тегло над 10 тона ще бъдат пренасочвани до 15 септември по обходен маршрут.

Пътищата у нас са проходими и сухи, информират от МВР. Временно са затворени дясната лента на пътя София - Кулата в района на км 410+500 в посока към Кулата. Забранено е движението на превозни средства над 10 т. по пътя София - Петрохан в района на с. Гинци, поради активирало се свлачище.

Затворени за движение са проходите "Твърдишки"  и "Златишки", а през Дюлинския проход не се допускат товарни автомобили.