Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщава МВР.

Пътните настилки в по голямата част от страната са мокри. Сняг превалява в областите Русе, Силистра, Плевен, Шумен, Габрово, Кюстендил, София, Видин, Враца, Пазарджик, Смолян, Добрич, Велико Търново, Търговище,  Тополовград, в проходите "Шипка", "Хаинбоаз"и "Петрохан", по автомагистрала "Хемус".

Дъжд вали в областите Пловдив, Ямбол, Бургас, Стара Загора, Хасково, Варна. Заснежени пътни участъци има на територията на областите Разград, Русе, Шумен, Силистра, Плевен, Смолян, Враца, Видин, Монтана, в проходите "Петрохан" и "Шипка". Пътните настилки се почистват и опесъчават.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян - Кърнаре, област Смолян, в Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и в района на Козница, Белица - Загражден. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

Мъгли има в района на Обзор, в област Кърджали, както и по автомагистралата "Тракия" (област София).

Всички моторни превозни средства трябва да са с вериги при движение през проходите Рожен, Превала и Пампорово, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. По пътя Русе - Бяла товарните моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета трябва да са с вериги, съобщават от КАТ.

Катастрофи през денонощието:

Двама души са загинали и 14 са били ранени при катастрофи през изминалото денонощие, съобщава МВР. За живота на двама от пострадалите има опасност. Десет са тежките пътни произшествия на територията на страната.

В София са станали 35 леки пътни произшествия и една по-тежка катастрофа, двама души са ранени.