Една от емблематичните фигури в поп фолка Сашка Васева отбелязва 20-годишен товрчески юбилей. Известаната като "дупнишката Мадона" изпълнителка гостува в предаването "Тази сутрин", за да представи първия си албум след цели 10 години отсъствие от музикалния пазар.

Албумът се казва "The Best" и включва най-големите хитове на колоритната певица, като "Георги", "Левовете в марки", баладата "Очи в очи", "Хей, моряко" и провокативния хит "Спартакус момче".

"По стечение на обстоятелствата през всичките години, дори в интернет беше излязло такова становище, се оказва, че аз и Лили Иванова сме любимки на гей обществото. Не знам защо ни харесват. Може би, защото сме нестандартни, нямаме копия. Например, издателите на сегашния ми албум по принцип издават само естрадни и поп изпълнители. За първи път сега издават поп фолк и казват, че е това е, защото едновременно съм приличала на Лейди Гага и Мадона", обясни Сашка Васева.

Изпълнителката на хита "Георги" сподели, че се радва да се завърне с нов албум след дългото отсъствие и че причината за това отсъствие се крие в монопола на една единствена звукозаписна компания, която налага модата във фолка. "Благодарение на това, че се разшумя около мен, аз започнах да работя, иначе не може да се диша от него (издателя – бел.ред.). Той налага вкусовете, той казва какви певици да се харесват, каква музика да се харесва, просто е кошмар", обясни Васева.

Според нея данъчните проверки в поп фолк средите трябва да бъдат съсредоточени само към тази фирма, а не към отделните певици. "По принцип се знае, че потокът на парите при фолка минава през една фирма, която аз наричам "силиконова фирма". Просто там трябва да проверят откъде са им имотите по морето, защото самия собственик притежава огромни имоти. На самите певици, за да поддържат имидж през годините, им се налага да се оженят за някой "чичко-паричко", който да направи подобрения и съответно да поддържат имиджа, за да ги мислят хората, че са звезди. С 30% от хонорара си ти просто се прехранваш. Толкова взимат, даже някои 10 % взимат. С това ти не можеш да поддържаш имидж на звезда, защото ти вече си си изградил имидж в очите на хората, че ти трябва да си бляскава, да носиш маркови тоалети, не можеш да си ги позволиш с 30% от хонорара. Проверката според мен е антилогична, защото се проверяват певиците, които са принудени да стават леки жени", изрази възмущението си Сашка Васева.

Въпреки огромната конкуренция в поп фолк средите през последните години, Сашка Васева е категорична, че няма да се променя, защото хората са свикнали с това, което е тя.

Изпълнителката, която преди време посвети песен на премиера Бойко Борисов, сподели, че според нея вече има нужда от алтернатива на харизматичния ни министър-председател и разкри, че "това би бил също толкова красивия, много интелигентен и с невероятно излъчване рекламен бос Краси Гергов."