През изминалото денонощие в страната са станали 17 тежки пътни произшествия. Трима души са загинали, 20 са ранени – за живота на един има опасност, съобщи пресцентърът на МВР. В София леките произшествия са 46, тежките - три. Няма загинали. Двама са ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри. Частични заледявания има в по-голямата част от страната - на Петрохан и на Шипка. Местата се опесъчават.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 м на автомагистрала "Хемус" от 17-и до 30-и километър и на проход Шипка, от 50 до 100 м в района на Самоков, до 100 м в района на Ботевград.

Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, Етрополе – Златица, Арабаконак и Върбишки, както и пътя Ямбол – Сърница, поради заледявания.

Въведени са следните ограничения за движение на моторни превозни средства: до края на март е забранено преминаването през прохода Шипка на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 т; забранено е движението на моторните превозни средства с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан и по пътя Белово – Юндола, Батак – Доспат и Велинград – Сърница.

Ремонтни дейности се извършват по пътя Пловдив - Павел баня в участъка между Розовец и Зелениково, както и по пътищата Полски Тръмбеш - Свищов, Рудозем - Смолян, Варна - Добрич и Кюстендил - Дупница.