През денонощието в страната са станали десет катастрофи, при които са ранени 13 души, съобщиха от пресцентъра на МВР. Един от пострадалите е с опасност за живота. В София са регистрирани 95 леки и три тежки пътни злополуки. Пострадали са трима.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, частично заледени участъци има на прохода Петрохан, в Родопите и по високите части на област Бургас, където пътните настилки се опесъчават. Слаб сняг превалява в област Смолян, а на прохода Петрохан има мъгла с видимост до 100 м.
    
Опасност от падащи камъни има в прохода Троян - Кърнаре, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград,  Белица - Загражден и в района на Мечи дол и района на Козница. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.
    
Има забрана за движение на товарни автомобили с маса и товар над 10 т. през прохода Шипка до 30.03.2010 г. Забранено е движението на превозни средства с ремаркета и полуремаркета през проходите Петрохан, Белово- Юндола, Батак-Доспат и Велинград - Сърница.
    
Изцяло затворени пътни участъци са проходите Троян - Кърнаре, Арабаконак, Твърдишки (движението се осъществява през прохода Вратник), Златишки и Върбишки.