Един човек е загинал при тежко пътно произшествие през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 17 произшествия. Ранени са 20 човека, като за един от тях има опасност за живота. В София са регистрирани 72 леки и пет тежки катастрофи с шестима пострадали.

Забранено е движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите "Петрохан", Белово - Юндола, Батак - Доспат и Велинград - Сърница, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".
    
Мъгла с видимост до 30 метра има на прохода Обзор – Слънчев бряг, до 50 метра - по част от автомагистрала "Тракия", до 100 метра - в района на Пещера. Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри.
    
Забранено е движението на товарни автомобили с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка" до 30 март. Всички товарни превозни средства трябва да се движат с вериги през прохода Слънчев бряг - Обзор.
    
Опасност от падащи камъни има на прохода Троян - Кърнаре, в област Смолян, в Искърското и Кресненското дефиле, както и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и в района на Козница, по пътя Белица - Загражден.
    
Затворени са проходите Троян - Кърнаре, "Арабаконак", Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишкият проход.