Група американски кинозвезди и певци достигнаха до най-високата точка на връх Килиманджаро след 6-дневно изкачване с цел да привлекат вниманието върху недостига на вода, съобщи ДПА.

Джесика Бийл, Емил Хърш, Лупе Фиаско, рапърът Кена и певицата Санти Уайт се присъединиха към активисти като Елизабет Гор и Александра Кусто, за да наберат средства и да популяризират темата за недостига на чиста вода в света. Те стигнаха до върха след 7-часово последно изкачване и си направиха снимка там, държейки знаме с надпис "Изпратете вода".

"Последните 48 часа бяха най-интензивните и изтощителни физически в моя живот. Учудващо всички успяхме да стигнем горе заедно - каза Хърш. - Такъв пълен успех за тази достойна кауза - глобалната криза за чиста вода - е още по-радващ от изкачването на върха".

Един ден преди това Джесика Бийл разказа пред сп. "Пийпъл", че предишния ден времето е било лошо, а хората от групата вече са имали някои здравословни проблеми, типични за най-големите надморски височини - безсъние, главоболие, стомашни неволи, настинки.

"Срещата с хората в Танзания беше безценен опит за мен, който ми отвори очите - каза Бийл. - Надеждата ми е, че и други ще се вдъхновят да намерят начин да помогнат".