Основните пътища в страната са проходими, съобщава пресцентърът на МВР. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри.

Дъжд вали в областите Пловдив, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Стара Загора, Бургас, Варна, по автомагистрала "Тракия". Сняг превалява в община Елена, в Пазарджишко, област Кърджали и Софийска област (автомагистрала "Хемус", Ихтиман, "Козница" и "Гълъбец") и в проходите "Шипка", "Превала", както и в Пампорово и в райно на Рожен. Пътните настилки се опесъчават.

Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян - Кърнаре", в област Смолян, в Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, в районите на "Мечи дол" и на "Козница", по пътя Белица-Загражден. Участъците са обозначени с пътни знаци.

Мъгливо е в прохода "Обзор-Слънчев бряг", където видимостта е до 30 метра. Видимост до 50 метра има в района на с. Любеново - област Плевен, до 100 метра - в района на прохода "Петрохан", в община Нови Пазар, Антоново, в област Търговище и по пътя Русе-Попово, Русе-Велико Търново.

Катастрофи през денонощието:

Четири тежки пътнотранспортни произшествия са станали през последното денонощие, няма загинали, четирима души са ранени. В София е имало една тежка катастрофа, леките пътни инциденти са 64.