"Това, което ми дава хобито ми, е едно спокойствие, един мой свят, една моя капсула, в която се затварям", казва депутатът от ГЕРБ Йоана Кирова, която винаги когато има свободно време, се хваща за иглите и плете.

"Има два типа хора – едните, започвайки нещо такова, просто намират себе си, изразявайки себе си и своя уют и покой. Другият тип хора, които са по-динамични, не успяват, това ги изнервя. Смятам, че всяка жена трябва да пробва, за да види от кой тип е", допълни Кирова.

Страстта на депутата от ГЕРБ към плетките датира още от детството. "Моята баба ме запали. Летата, когато трябваше по някакъв начин да се справи с всичките внуци, тя намери начин да генерира детската ни енергия и в същото време да ни запали по нещо, което остава за цял живот, като наследство."

Плетенето на жилетки и пуловери обаче не е най-голямата страст на Йоана Кирова. "По-голямата страст си ми остават гоблените", споделя депутатът и допълва, че заради ограниченото свободно време, с което разполага напоследък, се налага да се радва на т.нар. "мързеливи гоблени", както ги нарича Кирова. Това са онези готови оцветени шаблони, върху които само се бродира директно със съответния цвят.  "За мен е много удобно, защото докато децата си играят, мога да успея и да открадна някой бод. Другият тип ми изисква пълно съсредоточаване, там трябва да следя точно цвета, да преброя бримките, да го прехвърля върху паното и ако объркам нещо, е непоправимо."

В предаването "Тази сутрин" Йоана Кирова сподели, че ангажиментите в парламента и грижата за двете й малки деца в момента запълват цялото й време и все по-рядко й остават минутки за хобито. След тежък ден обаче, когато децата заспят..."може да е за 15-20 минути, дори един конец само, изплитам го и го оставям."