Пътищата са частично заледени по високите и усойни места на областите Монтана, Пазарджик, Смолян, в районите на "Петрохан", Самоков и Боровец, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри.

Мъгла с видимост до 50 м има в района на Стражица, до 100 м - в районите на Бяла Слатина, Левски, Искър, Гривица, Оряховица и гара Самуил, до 150 м - в района на Ресен.

Забранено е движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан". Опасност от падащи камъни има в прохода Троян - Кърнаре, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница, Белица - Загражден.

Забранено е движението за товарни автомобили с маса и товар над 10 т през прохода "Шипка" до 30 март. Изцяло затворени са проходите Троян - Кърнаре, Арабаконак, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишкият проход.

Трима души са загинали при пътни инциденти през последното денонощие.   На територията на страната са станали 12 произшествия. Ранени са трима човека. В София са регистрирани 43 леки и четири тежки катастрофи, при които са пострадали пет човека.