Утре и в сряда учители и преподаватели от средните училища в Гърция излизат на 48-часова стачка в знак на протест против предлаганите от правителството промени за сливания на учебни заведения и против орязването на субсидии за образование. По инициатива на двата водещи синдиката в Гърция за 23 февруари е насрочена 24-часова обща стачка. Очаква се на този ден Гърция да бъде напълно парализирана.

В протеста ще участват държавни служители, данъчни, митничари, чиновниците в общините и префектурите, банковите служители, работещите в частния сектор и медиите. В стачката ще се включат също лекарите и работещите в болниците и спешната помощ.

Въздушните полети в страната ще бъдат преустановени от 12 до 16 ч., тъй като работа ще спрат и диспечерите. Корабите по пристанищата в Гърция също ще останат на котва, след като синдикатът на пристанищните работници реши да се присъедини към общата стачка.

Магазините в южната ни съседка ще бъдат затворени по решение на федерацията на търговците. В стачката ще се включат и работещите в градския транспорт.  В сряда няма да се движат автобуси и тролеи. Само електрическата железница в Атина ще работи до 17 ч., за да могат да бъдат превозени участващите в стачката.

Автобусните шофьори са планирали протести и за 25 февруари.  На 28 февруари всички превозни средства от обществения транспорт ще спрат да се движат, тъй като работещите в тях са планирали общо събрание, на което ще решат какви да са по-нататъшните им протестни действия.