Двама души са загинали в 11 катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Десет души са ранени, като един е с опасност за живота. В София са станали едно тежко и 55 леки пътнотранспортни произшествия. Един човек е ранен.


Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, мокри са в областите Ямбол, Пловдив, Стара Загора, Варна, Смолян, Враца, Видин, Монтана, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".
    
Частично заледени и заснежени участъци има по високите и усойни места. Основните пътища са проходими при зимни условия.

Мъгла с видимост до 50 м има в района на автомагистрала "Тракия" в област Пловдив, до 100 м - в районите на Севлиево, Видин, Кула, Ямбол, Елена, Полски Тръмбеш, Павликени, Първомай и на Хаинбоаз, а в районите на Русе, Хасково, Тополовград, Раднево, Гурково, Айтос, Карнобат и Ихтиман видимостта е до 150 м.
    
Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян-Кърнаре", в област Смолян, в Искърското и в Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, в районите на "Мечи дол" и на "Козница", по пътя Белица-Загражден.
    
Забранено е движението на превозни средства с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан", по пътя Елена-Сливен-Ямбол в участъка "Сливен-Стара река".
    
Забранено е движението на товарни автомобили с маса и товар над 10 т през прохода "Шипка" до 30 март.
    
Затворени са проходите "Троян-Кърнаре", Арабаконак, Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, Върбишкият проход.