Една от най-обичаните български банди ще отпразнува 35-годишнината си на сцената с нов албум. Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев от култовата банда ФСБ вече са записали 15 парчета за дългоочаквания им нов албум. След 20 години най-сетне предстои да излезе нов продукт на любимците на публиката.

За съжаление не всичко е толкова лесно, дори когато става дума за група с дългогодишна история, която отдавна се е доказала пред публиката. "Албумът е абсолютно готов, но както каза Румен Бояджиев, каквото зависеше от нас, ние сме направили. Оттук нататък някой трябва да помогне, както става открай време с изкуството. Не можем със собствени усилия да издадем всичко това, това е страшно много материал - 15 чисто нови парчета, като нашата идея е да има клипове естествено, пилотни сингли, но всичко това е едно голямо начинание което изисква съответните средства", каза Иван Лечев при гостуването на музикантите в предаването "Тази сутрин". 

"Ние чакаме може би българския бизнес да се отърси от кризата, за да може адекватно да меценатства в тази държава, за да можем по някакъв начин да се впишем отново като българи в собственото си самочувствие", каза Румен Бояджиев и допълни: "Аз мисля, че това е необходимо, не заради ФСБ или за когото и да било, а въобще за България. Да можем да имаме лице да покажем себе си навсякъде в Европа с нещо, което не отстъпва по никакъв начин."

В момента на първо място за групата е излизането на албума, но това не им пречи да правят планове за бъдещето след това. "След това планираме едно кратко турне, съответно може би София, Пловдив и Варна, ако има интерес и някои други градове, за което сме много нетърпеливи, но това ще бъде втория етап", сподели Константин Цеков.

Музикантите имат желание албумът да бъде достъпен за всички българи извън България, затова се надяват да го пуснат за коректен даунлоуд във всички по-големи агрегатори. 

Албумът ще бъде само на български, без английска версия, но текстовете на всички песни ще бъдат преведени и на английски. Авторите на текстовете са Даниела Кузманова и Живка Шопова. Изключение прави песента "Слънчо", която е на проф. Кауфман.