Основните пътища са проходими, пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Частично заледени и заснежени участъци, които се опесъчават, има по високите места на Родопите, в областите Смолян и Русе, и в районите на Самоков, Костенец, Левски и Телиш.

Дъжд вали в областите Видин, Кърджали и в района на Лом. Дъжд и сняг има в района на Бяла Слатина.

Мъгла с видимост до 50 метра има в района на Поповица, обл. Смолян. До 100 метра е видимостта в област Пловдив и в прохода "Шипка". От 150 до 200 метра е видимостта на автомагистрала "Тракия" в района на Чирпан, както и по пътя Твърдица-Нова Загора. До 500 метра е видимостта в района на Бяла.

Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян-Кърнаре", в Искърското и в Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград и Белица-Загражден. Участъците са обозначени с пътни знаци.

Забранено е движението на моторни превозни средства с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка". МПС с ремаркета и полуремаркета не могат да се движат и през прохода "Петрохан", и по пътищата Батак-Доспат и Елена-Сливен-Ямбол.

Изцяло затворени за движение са проходите "Троян-Кърнаре", Арабаконак, Твърдишки, Златишки, Върбишки и кръстовището "Качица" във Велико Търново.

Катастрофи през денонощието:

Двама души са загинали при 18 тежки пътни инциденти през последното денонощие. Ранени са 21, като за живота на един от тях има опасност.

На територията на столицата са регистрирани пет тежки и 83 леки пътни произшествия. Ранени са петима души.