Взрив разтърси сградата на данъчната служба в Пловдив. При инцидента преди обед пострадаха трима души. Няма опасност за живота им, информират кореспондентите ни в града.

Пенсионерът Тодор Бундов бил на метри от сградата, когато станал инцидентът. Идвал да си плати данъка на колата.

"Аз бях тук и гръмна това нещо, имаше пушек и аз отскочих да се предпазя”, разказва пенсионерът.

Експлозията станала в котелното отделение на данъчното. Изясняват се причините за взрива, но по непотвърдена информация става дума за нехайство от страна на работници, които почиствали цистерни с нафта. В тях нямало гориво, затова се предполага, че експлозията възникнала от остатъчни газове.

"Самият факт, че някои от служителите не са разбрали за инцидента ни дава спокойствието, че проблемът не е толкова сериозен, няма поражения по сградата, имало е притеснение, но паника не... Всички са евакуирани своевременно", обясни секретарят на община Пловдив Борислав Инчев.

"Когато и да гръмне нещо, може да се каже, че е скандално, защото означава, че нещо не е направено както трябва. Ако се установи нарушение, ще има имуществени санкции за фирмата и персонални глоби за длъжностните лица", заяви директорът на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев.

Версията умисъл е отхвърлена - констатираха пожарникарите, потушили огъня за броени минути. Малко над 100 души са чакали на опашка пред данъчните гишета в службата на горните етажи, но никой от тях не е пострадал, тъй като експлозията е била в приземния етаж.