Любен Дилов - син, Магърдич Халваджиян и Хилда Казасян ще бъдат съдиите в шоуто "България търси талант". Предаването стартира в ефира на bTV от пролетта и както вече стана известно, водещи на шоуто са чаровните дами Алекс Раева и Мария Игнатова.

"Това е един много строг формат, който се опитва да отсее националните таланти. Журито, независимо къде се провежда, се състои от един журналист, един човек с музикално образование и един продуцент или владеещ някакъв друг тип селективна способност", обясни Любен Дилов - син при гостуването си в "Тази сутрин".

"Искрено се надявам да опровергаем Константин Иречек, който казва, че ако има български гений, то това е геният на завистта, пък и завист в рамките на две минути, колкото е стандарта на формата, трудно се демонстрира", каза Любен Дилов и разкри, че сред талантите, които са се явили има невероятни гласове, впечатляващи сценични изкуства, стрийт арт, имитатори и дори човек, който може да отгатне всяка една карта, предварително намислена от неговото куче.

"Мисля, че когато форматът стартира, зрителите много ще се забавляват. Важно е да кажем, че публиката може да участва на живо и тя всъщност е четвъртият член на журито", издаде бъдещият съдия.

От тази седмица през уикендите стартират кастингите в комплекс "Деница" в Младост 3, които ще са пред публика, която е абсолютно свободна. Всеки може да влезе, може да си излезе по всяко време. Първите кастинги са на 8, 9 и 10 януари от 13:15 часа и от 17:15.

"Ако сега някой ни гледа и решава, че е пропуснатият талант на България, не е късно. Може да отиде в комплекс "Деница" и ние да реагираме", каза Любен Дилов. "Талантите са най-невероятни, зрителите ще бъдат особено въодушевени да видят сред каква пъстрота от талантливи хора живеят."