Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". 

Частично заледени пътни участъци има на прохода "Петрохан", по високите и усойни места в Родопите, в областите Смолян, Кюстендил и София, както и по пътищата в областите Русе, Добрич, Габрово, Силистра и Разград.

Забранено е движението на превозни средства с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан", по пътищата Белово-Юндола, Батак-Доспат и Велинград-Сърница.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян-Кърнаре, в област Смолян, в Искърското и в Кресненското дефиле, както и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и в района на Козница, по пътя Белица - Загражден.   

Забранено е движението на товарни автомобили с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка" до 30 март.

Изцяло затворени са проходите Троян - Кърнаре, Арабаконак, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишкият проход.

Катастрофи през денонощието:

През последното денонощие са станали 11 тежки пътни произшествия на територията на страната, съобщиха от МВР. Ранени са 11 човека. В София са регистрирани 69 леки и четири тежки катастрофи, с четирима пострадали.