Двама души са загинали при пътни произшествия през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. На територията на страната са станали 16 тежки катастрофи; ранени са 16 души, като за живота на двама от тях има опасност.
   
В София са регистрирани 65 леки и пет тежки пътни произшествия, при които са пострадали петима. От началото на годината са станали 7014 пътни произшествия с 894 жертви.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част на страната са сухи, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Частични заледявания има по високите и усойни места. Те се опесъчават. Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Арабаконак, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Върбишки. Въведени са следните ограничения за движение: до края на март 2010 година е забранено преминаването през прохода "Шипка" на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 тона; забранено е движението на моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан" и по пътя Вехтово – Друмево, Опанец – Долна Митрополия – Тръстеник – Оряховица и Балчик – к.к. "Албена".

Ремонтни работи се извършват по пътя Пловдив-Павел баня в участъка Розовец-Зелениково, Ябълково-Копиловци, Полски Тръмбеш – Свищов, Рудозем – Смолян, Варна – Добрич, Кюстендил – Дупница.