През изминалото денонощие по пътищата в страната са станали 12 тежки произшествия, при които са ранени 19 души, съобщи пресцентърът на МВР. За живота на единия от пострадалите има опасност.
    
В столицата са регистрирани 51 леки пътни произшествия и две тежки, при които са ранени петима. От началото на годината при катастрофи в страната са загинали 892 души, а ранените са 8587.   

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. В цялата страна има валежи, като на места те са значителни, съобщава в бюлетина си агенцията "Пътна инфраструктура". Видимостта е намалена в районите с мъгли: от 30 до 50 м - на АМ "Хемус", от "Витиня" до тунел "Топли дол", в Монтана и с. Бистрица; до 100 м - в област Разград, АМ "Тракия"(Плодовитово), Антоново, Омуртаг, Чирпан, Казанлък.
    
Затворени са проходите: Етрополе-Златица, Твърдица-Елена, Върбишкият проход и Троян-Кърнаре. Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с тегло над 10 тона през прохода "Шипка" - до 30 март 2010 г.; забранено е и преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан".