55-годишен мъж от Кюстендил живее повече от един месец в автомобила си, след като е изгонен от общинското жилище, което е обитавал. Живко Георгиев ще прекара празниците в старата си кола, защото на практика няма къде да живее.

В края на миналия месец възрастният мъж е изгонен от общинското жилище. От тогава живее в старата си "Лада", която е паркирал на една пряка от кюстендилската болница.

"Тук се храня, тук спя, тоалетната е отдолу - тука съм я прекарал, защото има чешмичка - са трябва хигиена, човек да се позамие, не съм се бръснал скоро", сподели той.

Всеки ден брои дните, които прекарва в новия си дом - автомобила. Готви се да посрещне и празниците там, без трапеза и търсейки начин да се спаси от студа навън.

Живко няколко пъти е разговарял с кмета на Кюстендил. Оказва се, че както сам се е настанил в колата си, така се е настанил и в предишното си жилище.

"Това е гражданин, който се е самостанил, има огромна подписка срещу него, тъй като много чести злоупотреби с алкохол, липса на каквито и да било хигиенни навици, не искам да навлизам в по-големи детайли, подписката е изпратена и до МС", коментира кметът на града Петър Паунов.

Живко няма роднини, при които да отиде, няма семейство и деца. Не отговаря обаче и на изискванията да получи общинско жилище. Въпреки това обаче кметът се зае да намери изход от създалата се ситуация.

"Ежедневно се виждаме с него и в момента търсим някакво решение по наште складове по селата", беше категоричен Паунов.

Докато се търси помещение мъжът ще продължи да живее в автомобила до болницата, за да е наблизо, ако се разболее или измръзне.