1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

Строители от Великотърновско остават без работа

БГ Бизнес
 

Безработицата в областта се е увеличила с близо 40 %

Масовите съкращения във Великотърновско продължават. След като няколко големи фирми намалиха значително персонала си, строителни фирми също се заеха да редуцират бройката на работниците си. Така в навечерието на Коледа вместо с подарък, десетки служители се сдобиха с регистрация в Бюрото по труда. Че остава без работа, дни преди Коледа научава и строителният работник Дончо Атанасов.

Преди години мъжът избира града пред селото, за да предложи по-добър живот на петчленното си семейство. Днес обаче му казали, че вече не е на работа. В положението на 40-годишния мъж са още 30 негови колеги. Всички до скоро със заплати от около 500 лв.на месец сега ще трябва да се задоволят с помощта за безработни.

"Няма да е както преди новата година, да е настроението. Тъй че не знам колко процента е, то цяла България е безработна, тъй че правителството да си помисли малко по-добре", призова Данчо Атанасов.

Масовото прекратяване на трудовите договори в строителния сектор са продиктувани не само от финансовата криза и застоя на пазара с имоти, но и от сезонния характер на работата. След Нова година съкращения се очакват и в сферата на услугите. Данните сочат, че в сравнение със същия период на миналата година безработицата в областта се е увеличила с близо 40%.

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии