Четири души са с опасност за живота, след като са пострадали в пътни произшествия през последното денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 15 произшествия, ранени са 19 човека. В София са регистрирани 139 леки и две тежки катастрофи, при които са пострадали двама.

Пътищата са частично заледени в областите София, Хасково, Силистра, Шумен, Добрич, Бургас, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки в равнинната част са сухи, по високите места - заснежени и частично заледени.
    
Забранено е движението на превозни средства с ремаркета и полуремаркета през проходите "Петрохан", "Дюлински" и по пътищата Пещера - Батак - Доспат, Белово - Юндола, Велинград - Сърница, Котел - Омуртаг, Сливен - Ичера и Сливен - Стара река.
    
Автомобилите трябва да се движат задължително с вериги по пътя Шипково - Рибарица. Опасност от падащи камъни има на прохода Троян – Кърнаре, област Смолян, в Искърското и в Кресненското дефиле, както и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, Белица - Загражден, в района на Мечи дол и в района на Козница.
    
Забранено е движението на товарни автомобили с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка" до 30 март 2010 г. Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Арабаконак, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишкият проход и пътят връх "Шипка" - връх Бузлуджа.