Задържаха за подкуп граничен полицай от ГКПП - Силистра, съобщиха от МВР. Полицаят, заедно със свои двама румънски колеги, осигурявал безпроблемно пренасяне на забранени стоки през границите на двете страни, посочват от ведомството.

Тримата гранични полицаи са задържани в рамките на международна операция, проведена на 19 декември. Те са хванати по време на вземане на подкуп.

В хода на процесуалните действия е изяснено, че след предварителна договорка, през периода септември-декември 2009 г. на територията на ГКПП-Силистра тримата многократно са искали и вземали различни суми в евро от преминаващи граждани през пункта. Срещу това те осигурявали безпроблемното превозване на забранени стоки през границите на двете страни.

Те са задържани в качеството им на длъжностни лица, по време на изпълнение на служебните им задължения, при условията на продължавана престъпна дейност, уточняват от МВР.

Служителят на ГДГП-МВР е в системата на МВР от 20 години, като през това време е заемал различни длъжности, добавят от ведомството.