Малко преди да навърши 29 години и да стане майка за първи път, Надя Митева спечели приза "Полицай на годината". За четири години като разследващ полицай в сектор "Борба с организираната престъпност" смелата дама е успяла да изправи пред съда над 30 от най-големите престъпници в Бургас.

Отвличането и убийството на бизнесмена Стоян Стоянов е едно от най-тежките престъпления, които Надя "разплита".

"Всяко следващо действие водеше до следващо действие, до следващи участници в извършеното престъпление. Дано сме разкрили наистина извършителите и си получат заслуженото", заяви полицай на годината Надя Митева.  

Бандата с "кирките", групата на основния конкурент на несебърския наркобос Митьо Очите, най-голямата в региона банда лихвари. Това са сред останалите престъпници, за чието разкриване допринася Надя.

"Разследва много тежки престъпления, с изключителна сложност. Обвиняемите лица повечето са с богато криминално минало. Те също са много големи професионалисти и това изисква съответно разследващият да е на много голяма висота, което мога да й призная, че тя успява", отбеляза Златко Пеев, старши разследващ полицай.

Това, че не всички случаи завършват с очакваните присъди, най-трудно се преглъща от Надя и колегите й разследващи полицаи. Защото разкриването им често е резултат на месеци, дори години труд.  

"Боли много, когато наистина хвърлиш много усилия, а лицата получават малки наказания, като пробация или условни наказания. Но за момента такъв ни е законът, такава ни е съдебната система", допълни полицай Митева.

Надя се все пак се надява, че това може да се промени и ще виждат реално резултата от труда си. Затова със съпруга й - също полицай, нямат нищо против детето им, което ще се роди след два месеца, да тръгне по техния път.