Според прокуратурата на Лос Анджелис смъртта на Британи Мърфи е в резултат на "естествени причини" и няма подозрителни обстоятелства около кончината й. Оповестяването на официалната причина за смъртта ще отнеме известно време, тъй като ще бъдат поискани токсикологични изследвания, информира БТА. Аутопсията е планирана за понеделник или вторник, обяснява помощник-главният следовател Ед Уинтър. Не се съобщават подробности за погребението.

Представители на актрисата не са били открити за коментар.

Уинтър е заявил, че семейството на Британи Мърфи оказва съдействие на прокуратурата. Полицията на Лос Анджелис също е започнала разследване. В неделя следобед представители на прокуратурата и полицията са били в дома на актрисата и съпруга й, британския продуцент Саймън Монджак.

Съседка на двойката разказва, че пристигналите в неделя сутринта пожарникари са правили опити да спасят Британи Мърфи. Съпругът й, облечен с долнище на пижама и без обувки, е изглеждал "замаян", докато служителите на пожарната са се опитвали да върнат към живот Британи Мърфи.

Бащата на актрисата, Анджело Бертолоти, е научил за смъртта на дъщеря си от нейния брат. "Тя беше истинска кукличка още от раждането си. Всички я обичаха", е споделил бащата от дома си в Бранфорд, Флорида. Бертолоти не знае подробности около случилото се. Бащата отдавна е разведен с майката на Британи Мърфи и през последните няколко години не е виждал дъщеря си.

Британи Мърфи е родена на 10 ноември 1977 г. в Атланта. Израснала е в Ню Джърси. По-късно заедно с майка си се мести в Лос Анджелис, за да се отдаде на актьорска кариера.

В началото на 90-то години на миналия век Мърфи се снима в малки роли в телевизионни сериали, реклами и филми. Най-известните й екранни изяви са в "Баровки", "Луди години", "Нито дума", "Осма миля" и "Бракувани".

Актрисата е работила със звезди от ранга на Майкъл Дъглас, Аштън Къчър, Еминем и Анджелина Джоли, но така и не достига техните успехи. В последните години тя се снима предимно в нискобюджетни продукции, а изпитият й външен вид става повод да се породят опасения за здравето й. След като не успява да отбележи успехи на големия кран, Британи Мърфи "предоставя" гласа си на редица анимационни герои, сред които пингвинчето Глория от "Весели крачета".

За актрисата се заговори отново в началото на месеца, след като по време на снимки в Пуерто Рико тя бе уволнена от екипа на независимата продукция "The Caller". Говорителят на Мърфи е обяснил, че причината са творчески различия. На връщане към Лос Анджелис съпругът й Саймън Монджак губи съзнание по време на полета и след кацането на самолета е откаран в болница.

Последните роли на Британи Мърфи са в нискобюджетния трилър "Across The Hall", който излезе преди по-малко от три седмици на екран само в два киносалона - един в Лос Анджелис и един в Ню Йорк, и във филма "The Expendables", който предстои да бъде пуснат по кината. В него тя партнира на Силвестър Сталоун.

Британи Мърфи неведнъж е споделяла, че майка й Шарън много й е помогнала в начинанието да стане актриса. "Когато я помолих да се преместим в Калифорния, тя продаде всичко и заминахме. Майка ми винаги е вярвала в мен и съм й много благодарна за всичко, което е направила", гласят думите на Мърфи.

Актрисата е имала връзка с колегата си Аштън Къчър, с когото си партнира в романтичната комедия от 2003 г. "Бракувани". Къчър е изпратил послание в "Туитър", в което казва: "Днес светът изгуби малка част слънчева светлина. Изказвам най-дълбоки съболезнования на семейството на Британи, на съпруга й и на невероятната й майка Шарън".

Докато тече разследването на смъртта на Британи Мърфи, нейни приятели са изразили опасения, че тя е жертва на лекарства по предписание, също като покойния Крал на попа Майкъл Джексън.

Близки до актрисата източници, цитирани от в. "Сън", разкриват, че тя се е пристрастила към болкоуспокояващи медикаменти след поредица от пластични операции. Британи Мърфи е пиела различни лекарства. Сред тях е "Викодин", с който е злоупотребявал Майкъл Джексън.

Като причина за смъртта на актрисата от болницата посочват инфаркт, пише в. "Сън". Приятелите на Мърфи обаче смятат, че до фатален край се е стигнало заради продължителната й битка с лекарствата по предписание.

"Бяхме притеснени да не се случи нещо подобно. Британи живееше на ръба. Тя определено имаше проблеми с лекарствата и я умолявахме да спре. За съжаление обаче тя не ни послуша", разказва близък приятел на актрисата.