Моделът Али Алиев гостува на Ани Цолова в предаването "Тази сутрин" и разкри страстта си към фотографията, подводния риболов и... поправянето на часовници. Оказва се, че към всичките си хобита, Али Алиев се е запалил още от дете.

Фотографията

"Имаше кръжоци по фотография. Тогава ходех на кръжок при г-н Буюклиев, бащата на Петя Буюклиева. Той ни преподаваше проявяване на филми, миене на снимки, сушене. Сега вече техниката е много по-напреднала", обясни Алиев. Освен интересно, това хоби обаче може да бъде и опасно и Али Алиев го изпитал на гърба си. "Правил съм много папарашки снимки. Аз съм един от папараците, които са яли много шамари за това", разказа моделът и допълни, че сред "папарашките" му травми са счупен апарат, избит зъб и натрошен нос.

Гмуркането

"За мен това вече не е хоби, а болестно състояние. Става въпрос за гмуркането и по-точно подводния риболое", каза Алиев."Много ми е приятно. На всеки обяснявам, че на тази земя спред мен има три различни места, където човек може да изпита удоволствието от този свят –това са на земята, другото е от птичи поглед, например да се качи на някоя планина и да види равнината пред себе си от високо, но много рядко хората се гмуркат и влизат в света на рибите. Там е толкова различно, интересно, разнообразно и екзотично."

Часовниците

Историята с поправянето на часовници също започва още в детството на Али Алиев. "Имаше един часовник на баща ми, на който бях одрал стълкото и трябваше да се сменя. Отидох на един часовникар. Тогава още се крадеше занаят. Аз го гледах как работи, исках да ме научи, той не ми казваше", разказа Алиев и допълни, че се захваща с поправянето на часовници само когато не е изнервен.