Прилагани са специални разузнавателни средства по отношение на Ваньо Танов. Това обяви председателят на подкомисията за СРС-та Явор Нотев.

Досъдебното производство е образувано във връзка с извършени престъпления във висшите етажи на властта. Производството е за съмнения за контрабанда и е срещу група лица. По отношение на тях са приложени тези СРС-та.

Процедурата по искането за прилагането и разрешаването е напълно в съответствие със законовите изисквания, поясни Нотев.

Заявителят е от прокуратурата, досъдебното производство е регистрирано от Върховна касационна прокуратура, а разрешението за подслушване е дадено от Софийски градски съд, посочи той.

Част от СРС-та са превърнати във веществени доказателствени средства. Ротационният председател на комисията каза, че планират да има заседание на комисията и утре. На него те трябва да се срещнат с представителите на институции, които са проследили веригата на движение на тази информация.

"Трябва да се провери дали тези записи, които излязоха в публичното пространство, са събрани със СРС-та. Не сме убедени, че точно в тези специални разузнавателни средства се съдържат тези диалози, допълни той, и уточни, че единствено експертиза на записите може да даде данни дали има манипулация. Предстои да се изясни и периодът, в който са прилагани тези СРС-та, допълни ротационният председател на подкомисията.