Един човек е загинал при катастрофа през последното денонощие. На територията на страната са станали 25 пътни произшествия, ранените са 29, като двама от тях са с опасност за живота. В София са регистрирани 115 леки и една тежка катастрофа с двама пострадали.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщи МВР. Видимост до 20 метра поради мъгла има от тунела "Витиня" до тунела "Топли дол" по магистрала "Хемус".
   
Пътните настилки в страната са мокри, заснежени и заледени. Предприети са мерки за тяхното почистване и опесъчаване, се посочва в съобщението.
   
До 50 метра е видимостта в района на с. Паничково по пътя Асеновград-Кърджали и по пътя Змеево-Стара Загора. Намалена е видимостта и в района на Омуртаг и Антоново, по автомагистрала "Тракия", в Разград и в Русе.
   
Сняг вали в районите на София, Тетевен, Угърчин, Ябланица, в областите Видин и Монтана. Дъжд вали във Варна, Кърджали, в областите Пазарджик, Ямбол и Търговище. Сняг и дъжд има в област Смолян.
   
Заледени участъци по пътищата има в районите на Омуртаг-Котел, Казанлък-Стара Загора, Русе-Бяла и Силистра-Добрич.
   
Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян-Кърнаре", в Искърското и Кресненското дефиле, както и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.
   
Забранено е движението на товарни моторни превозни средства с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка", както и на превозни средства с ремаркета и полуремаркета през проходите "Петрохан", "Превала", по пътя Батак-Доспат, Белово-Юндола, Велинград-Сърница и Сливен-Стара река.
   
През проходите "Превала", "Пампорово" и "Рожен" всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. Ограничението е въведено и за пътя Котел-Омуртаг. Товарни автомобили не могат да се движат и по пътя Русе-Бяла.