Полицията в Пловдив задържа престъпна група от десет души, които се занимават с разбиване на каси, обири на банкомати и въоръжени грабежи. Един от арестуваните е бившият началник на районното управление на Бяла Слатина. Акцията обяви днес вътрешният министър Цветан Цветанов. Групата е задържана при опит да извърши обир на обменно бюро в центъра на Пловдив. Криминалисти са установили, че престъпниците са извършвали обири на територията на цялата страна.

Престъпната група е направила опит да обере чейндж бюро, намиращо се на площад „Гроздов пазар” в петък през нощта. В касата на бюрото е имало 12 000 евро. Ударът бил подготвян няколко седмици, но полицаите са имали информация и са следили престъпниците. Те са задържани при опит да пробият дупка в една от стените на бюрото. В ареста са вкарани известните в криминалните среди на Пловдив Иван Радков, по прякор Рамото, Петър Николово-Пашката и Димитър  Баталски -Бомбата. Останалите арестувани са от София и Враца.

"Те са познати както в София, така и във Враца като едни от най-добрите касоразбивачи и грабители. Тази престъпна група е извършила обирите в троянската фирма преди две седмици и от клона на ЦКБ Козлодуй. Те са проучвали и се готвили да атакуват сейфове с много пари. Сред арестуваните е и бившият началник на районното управление в Бяла Слатина Тони Костадинов, който беше уволнен след скандалните разкрития за частния КАТ на Бяла Слатина.

Той е съдействал и подавал информация за Козлодуй и информация за Мизия. Също е взимал и процент от това, което е вършил като услуга. Наглостта му стигнала дотам, че  самият той посочил обект за обир дни преди рождения си ден и  казал - айде трябва да ме зарадвате", поясни министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Разследващите установяват дали престъпната група е свързана и с големите обири, станали преди няколко дни в страната. Групата  е задържана в ареста за 72 часа.