Днес е шестият ден от иначе петдневната работна седмица на работничките във фирма, която произвежда по 300-400 обувки на ден, от понеделник до петък. Но не и в събота, макар отново да са на работа.

"Причините са в настройката на работниците. В края на седмицата повечето колеги са изморени, с по-голямо нежелание подхождат към този работен ден, резултатът в крайна сметка е по-слаб", обяснява Иван Колев.

Затова собственикът на фирмата предлага държавата да остави бизнеса сам да решава кога да отработва и кога да почива.

"Ние освен, че произвеждаме, имаме и много търговски обекти. Обикновено в събота продаваме най-много, а така си губим най-успешния ден през седмицата", смята Колев.

В последната работна събота за годината загуби претърпяха и някои шофьори. Те ще трябва да платят 10 лева, за да им махнат скобата и тъй като днес съботата се отработва, а синята зона по начало събота и неделя е без пари, сами може да си представите колко такива случаи със скоби има.

Инспекторите не приемаха извинения от рода на: "Не знаех или забравих, че тази събота е работен ден". Затова, съдейки по изобилието от автомобили със скоби, може да кажем, че инспекторите от синята зона със сигурност днес си отработиха доста добре дните, през които ще почиват по празниците.