Затруднения по пътищата, поледици, обилни снеговалежи и навявания се очакват през тази нощ и утре сутрин. От "Гражданска защита" предупредиха  да избягваме пътуванията.  За момента пътищата в страната все още са проходими при зимни условия, но на много места започна да вали сняг. На изхода от София към Перник вече се образува задръстване.

От "Гражданска защита" предупреждават, че през нощта се очакват силни валежи от дъжд и сняг, вятър с повече от 100 километра в час. Има условия за преспи и навявания. Заради ниските температури се очаква заледяване и поледици по пътищата.

Агенция "Пътна инфраструктура" напомня, че хората могат да се информират подробно за пътната обстановка на безплатния горещ телефон на агенцията, който е - 0700 130 20. Телефонът е достъпен за цялата страна.  

През деня първокласните пътища и магистралите бяха добре почистени и поддържани. Затруднения имаше на главен път Е-79 между Кулата и Перник, съобщиха наши зрители. Слабо се поддържат, все още, второкласните и третокласните пътища.