Продължават да излизат наяве злоупотреби  с пари, получени по различни програми. Над половин милион лева от държавния бюджет е получила община Върбица за неотложни възстановителни ремонтни дейности в периода юли 2008 - април 2009 г. Средствата са предоставени от закритото неотдавна Министерство на извънредните ситуации. Една трета от парите са похарчени за възстановяване на две "бедстващи" джамии в общината.

Бедстващата джамия на село Чернооково е една от най-старите в региона. Според местните хора, при ремонта й на обща стойност около 67 хил. лв., дограмата трябвало да се подмени, стените трябвало да бъдат направени с гипсокартон. Имало и други неизпълнени дейности.

"Като квадратура бяха ни казали, че 90 и няколко квадрата гипсокартон, измерихме там. Имаше разлика - към 25 квадрата", разказа кметът на селото Ремзи Хюсеин.

"Капакът трябваше да направят нов - така обещаха,  и не се направиха", обясни Мустафа Мехмед, ходжа в джамията в село Чернооково.

Според кмета Ремзи Хюсеин поне 1/3 от парите, отпуснати за ремонта на джамията, не са похарчени за храма. Той сигнализирал в кметството, но нямало резултат. Проектът за ремонта е направен от фирма ЕТ "Мустафа Шабан - Мамаш", която впоследствие е и одобреният от общината кандидат за изпълнител.

Фирмата е собственост на бащата на лидера на ДПС в гр. Велики Преслав. От кметството във Върбица отказаха информация, защото никой освен кмета не разполагал с параметрите на проекта.

"Не мога без разрешението на кмета да ви предоставям такава информация. Значи аз проектът не съм го виждал. Само знам, че цялата дограма трябваше да бъде подменена - вратите и прозорците", заяви инж. Васил Василев, директор на дирекция "Специализирана информация".

Според фирмата - изпълнител вложеният труд и материали са повече от разчетените и платени по проекта. Обектът е бил приет с протокол от служител на кметството. Как - остава загадка. 

Няколко месеца преди ремонта на джамията в Чернооково, Мустафа Шабан е работил и по възстановяването на храма в гр. Върбица. Квадратурите на двете джамии са почти сходни. Ремонтните дейности са били едни и същи, но на двойно по-висока цена.