Двама души са загинали и 15 са били ранени (за живота на двама от тях има опасност) при 14 пътни произшествия, станали в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР. В София са станали 102 леки и три тежки катастрофи. Ранени са трима души.  

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от МВР. Сняг вали в София, Своге, в областите Видин, Плевен, Пловдив, Перник, Благоевград, Враца, Монтана, Смолян, на местата с по-голяма надморска височина. Дъжд вали на места в областите Велико Търново, Кюстендил и Благоевград.  
    
Пътните настилки в голямата част от страната са мокри, а по високите и усойни места - заледени и заснежени, и се опесъчават. Частични заледявания има в областите Видин, Велико Търново, Монтана, Плевен, Разград, Силистра, Смолян, Търговище.
    
Опасност от падащи камъни има в прохода Троян-Кърнаре, в област Смолян, по Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и в района на Козница, Белица - Загражден. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.