Във Варна полицията предприе мащабна проверка на подземния свят в града след вчерашната стрелба по семейството на криминално проявен. Все още извършителите не са заловени.

Оцелелите жена и дете остават в стабилно състояние. Сред разпитаните е и Ивайло Паунов, известен като Джованито, за когото се смята, че е истинската мишена на нападението, застигнало жена му и детето.

Оказа се, че в колата е било и другото дете на семейството, но то е невредимо.

"Не става дума за опит за сплашване. Изстреляни са множество куршуми по движещ се автомобил, в който е имало трима души. Целта на атаката не са били хората, които са били по една случайност в автомобила", обясни наблюдаващият прокурор Слави Андонов.

Над 50 души от криминалния контингент за проверени, но е установено, че имат алиби и не са свързани със случая. Важни веществени доказателства бяха иззети днес при повторния оглед на местопрестъплението, след като проливният дъжд снощи затрудни работата на разследващите. И днес снощната стрелба е основна тема за разговори пред блока.

"Заможни хора са, аз само от тях познавам един, който за мен е добър човек, който много услуги ми е правил. Чувала съм нали за туй, че са се занимавали с някакви нелегални неща, от които са натрупали състояние, но не съм ги виждала визуално".

Местността Свети Никола, където стана стрелбата, изобилства от къщи на богаташи, включително такива от подземния свят.