На 7 декември Маги Джанаварова представи дебютния си албум "Първа стъпка" и най-новото си видео към песента "Светът е мой", която е в дует с Миро. Автори на текста са двамата изпълнители, а клипът е дело на Александър Моллов.

Маги гостува в предаването "Тази сутрин", за да представи лично пред зрителите на bTV новото си видео.  

Победителката в третия Music Idol не може да се оплаче от липса на работа. Наред с клубните участия и благотворителните концерти, Маги продължава и следването си в Музикалната академия. Колкото и да е щастлива и доволна от начина, по който се развива кариерата и досега, Маги със съжаление споделя, че всичко това я е отдалечило от родния град Велико Търново. "Опитвам се да си ходя по-често, но ми е трудно и много ми липсва."

Завладяването на българската публика вече със сигурност е изпълнено. Само за няколко месеца Маги стана любимка на музикалните фенове в България. Талантливата изпълнителка споделя, че с продуцентите от Virginia Records обсъждат  промоцията на някое от парчетата от албума извън границите на България. А що се отнася до това коя точно да бъде песента, Маги споделя, че си има любима песен от албума и тя се казва "Бягам". Може би след няколко месеца това ще бъде песента, която ще си тананикат меломаните не само в България, но и в цяла Европа.