Шест катастрофи са станали в страната през изминалото денонощие. Седем са ранените. Пътищата в страната са проходими при зимни условия. Слаб сняг превалява в област София. Пътните настилки в голямата част от страната са мокри, а по високите и усойни места, заледени и заснежени. Пътищата се опесъчават.

Затворени са проходите "Етрополе - Златица", "Твърдица - Елена" и "Върбишки проход". Видимостта е намалена в районите с мъгли от 50 до 100 м  на Козница, област Пловдив. Републиканските пътища са проходими при есенно-зимни условия. Пътните настилки са мокри. Слаб сняг превалява в
Софийска област, в районите на Гинци, Златица, Своге. Ветровито е в област Варна.

Привечер от югозапад ще започнат превалявания, предимно от дъжд, а в планините от сняг. Ще има условия за поледици. Частични заледявания има в областите Монтана, Варна, Кюстендил, Добрич,  Хасково, Пазарджик, Русе и Бургас. Пътните настилки се почистват и опесъчават.

Частични заледявания има на проходите "Шипка", "Петрохан", "Беклемето", както и в районите на "Ардино-Кубиляне", "Велинград-Сърница", "Белово-Юндола" и усойните места на "Пампорово". Пътните участъци Самоков - Боровец и Костенец - Боровец се опесъчават. В района на с.Радуил- Боровец пътната настилка е заснежена. Почистена е и опесъчена от пътноподдържащата фирма.