Трима души са загинали при катастрофи през денонощието, съобщиха от пресцентъра на МВР. При станалите 16 произшествия са ранени 15 души. Двама души са с опасност за живота. В София са станали 88 леки произшествия и четири тежки, с един загинал и трима ранени.

Пътните настилки са заледени и заснежени по високите и усойни места, съобщава МВР. Тези участъци се опесъчават. В голямата част от страната пътищата са сухи, а на отделни места - мокри. Дъжд вали в Тетевен, област Ловеч. Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян-Кърнаре", област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.
    
Видимост до 150 метра има в района на Омуртаг и по поречието на река Струма. Все още е в сила забраната за влизане на товарни МПС с маса и товар над 10 т. през прохода "Шипка". Ограничението е до края на март 2010 г. От 04 часа на 9 декември 2009 г. се забранява преминаването на МПС с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан" "Троян-Кърнаре" и пътя Батак-Доспат. Всички МПС да се движат с вериги през проходите, предупреждават от КАТ.