"Днес говорим за политика, никой не говори за поезия", казва Недялко Йорданов, но въпреки това е решил да издаде цели 12 тома, в които е събрана голяма част от творчеството му през годините. Вече са факт четири от тези 12 тома и те ще бъдат прeдставени тази вечер в Зала 7 на НДК от 18:00 часа. Рециталът е безплатен и всички, които проявяват интерес, могат да присъстват.

В предаването "Тази сутрин" поетът разказа за смелото си начинание и за хората, които все още четат стиховете му.

Читателите не могат да бъдат преценени с изчерпването на тиражите и празните рафтове по книжарниците, а по време на рециталите, които поетите организират. "Хората са най-различни. Има много малки деца например, съвсем мънички, които се редят за автографи и когато моята малка внучка Тамара е с мен, тя много ревнува от тях. На мен ми е много забавно и приятно това.

Много е мило когато на опашката има хора, които идват със стари, стари мои книги, купили ги преди години, те нямат възможност да си купят новите. Запазили са ги и са чакали да дойде момента, в който ще ме видят и ще дойдат да сложа автограф. Това много ме трогва.", разказа с умиление Недялко Йорданов.

Според поета, днес има много млади и талантливи поети, които нямат никакво поле за изява и никой не знае нищо за тях, защото никой не им помага. "Няма грижа, никой не е задължен. Няма държавна грижа. Не искам да идеализирам миналото време, защото тогава се издаваше много малко и имаше много строго редакторско сито, но това преди да издадеш книга. Издадеш ли книга, вече си писател. Днес трябва да платиш да ти излезе книгата, а преди можеше да получиш хонорар и да живееш известно време с него."

След рецитала довечера в близкото бъдеще на поета предстои да празнува 70-годишен юбилей, а веднага след това, през февруари, ще се състои и втори концерт, на който ще бъдат представени останалите 8 тома от поредицата.