Сливенският окръжен съд отложи делото за "пране" на пари срещу местния бизнесмен и определян за силов бос Атанас Мъндев и още петима души, поради неявяване на основния обвиняем. За втори път съдът не може да даде ход на делото, след като веднъж то беше отлагано поради неявяване на адвокатите и бяха назначени резервни защитници.

Според полученото в съда обяснение, вчера Мъндев е приет за лечение в кардиологичното отделение на Областната болница с повишено кръвно налягане. Проверка на полицията снощи е установила, че Мъндев, който по друго дело е с мярка за неотклонение "домашен арест", е в лечебното заведение.

Съдът разпореди на Регионалния център по здравеопазване да извърши проверка дали е била необходима хоспитализация на пациента. Делото е отложено за началото на април, тъй като софийските адвокати на подсъдимия са ангажирани до края на март.

Атанас Мъндев, президент на бившата силова групировка "Клуб 777", баща му Ангел Мъндев, съпругата му Ваня, Селим Кадиров, Гани Ганев и Емил Трифонов са обвинени в "пране" на пари от трафик на хора.

На 27 януари в Сливенския окъжен съд е насрочено дело срещу Атанас Мъндев именно за трафик на хора. По него се очаква поискана правна помощ от Белгия, която засега не е получена. От съда обясниха, че става дума за поискан разпит на свидетелка и жертва на трафик, която трябва да бъде разпитана там.