Един човек е загинал, а 22-ма души са ранени при регистрираните 16 тежки пътнотранспортни произшествия в страната през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В София са станали 110 леки и осем тежки катастрофи, ранени са 13 души.
 
Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи. Мокри пътни участъци има в районите с мъгли, а заледени – по високите и усойни места, които се опесъчават. Снежна покривка от 5 до 8 см има на Прохода Петрохан, както и по пътя Батак – Девин.

Дъжд премесен със сняг вали на проходите Рожен, Пампорово и Превала. Дъжд превалява и в област Габрово и по АМ "Тракия" и АМ "Хемус". Поради мъгла видимостта е намалена до 50 метра на прохода Шипка, до 100 метра на АМ "Тракия" в района на Ихтиман, както и по пътя Асеновград – Кърджали и до 150 метра в районите на Видин и Генерал Тошево.

Затворени са проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица и Върбишки между километър 176 и 200, както и пътят връх Шипка-връх Бузлуджа, а до 30 март 2010 година е забранено преминаването през прохода "Шипка" на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 тона. От днес влиза в сила и забраната за преминаване на МПС с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан и по пътя Батак – Пещера.

Продължават ремонтните дейности по пътя Полски Тръмбеш-Свищов, Рудозем-Смолян, Кюстендил-Дупница и Варна-Добрич. Затруднено е движението по пътя Кюстендил-Гюешево в района на село Гърляно и по пътя Ябълково-Копиловци поради пропадане на мост над река Бистрица.