Заради мъгла е намалена видимостта по пътищата на определи места в страната. До 30 метра е намалена видимостта в област Търговище, а до 50 метра - в прохода "Шипка" и в района на Свищов - Добри дол, съобщават от пресцентъра на МВР.

До 100 метра е видимостта в районите на Русе, Горна Оряховица, Елена, Полски Тръмбеш и магистрала "Тракия" край Ихтиман, а до 150 м - в районите на Свищов, Стражица, Белоградчик, магистрала "Тракия" (в Плодовитово) и по поречието на Струма.

Слаб дъжд превалява в района на прохода "Хаинбоаз".

Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян-Кърнаре", в област Смолян, в Искърското и в Кресненското дефиле, както и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, в районите на "Мечи дол" и на "Козница".

Забранено е движението за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка" до 30 март 2010 г.

По пътя Кюстендил-Гюешево в района на с. Гърляно движението се осъществява в едната лента и има ограничение на скоростта. Пътят Ябълково-Копиловци е затворен поради пропадане на моста над р. Бистрица. Има обход по общински пътища.

Затворени са проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, Върбишкият проход, както и пътят от връх "Шипка" до връх "Бузлуджа".

Катастрофи през денонощието:

Трима души са загинали при станалите 21 пътни произшествия в страната през последното денонощие.   Ранени са 23 души, като за живота на двама от тях има опасност.

В София са регистрирани 80 леки и четири тежки произшествия, при които един човек е загинал, а трима души са ранени.