Двама души са загинали при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 13 произшествия.

Ранени са 19 човека, като за един от тях има опасност за живота. В София са регистрирани 18 леки и една тежка катастрофа, с един пострадал.

Пътищата в по-голямата част от страната са сухи. Мокри пътни участъци има в районите с мъгли и по високите места на проходите "Шипка", "Петрохан" и в област Търговище.

Поради мъгла видимостта е намалена до 30 метра в района на Полски Тръмбеш; до 50 метра на прохода Троян-Кърнаре и в района на Добри дол и Свищов; от 50 до 100 метра по поречието на реките Места и Струма; до 150 метра в района на Велико Търново, Ловеч, Русе и Антоново; до 200 метра в района на Омуртаг и Плевен.

Затворени са проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица и Върбишки между километър 176 и 200, както и пътя връх Шипка-връх Бузлуджа, а до 30 март 2010 година е забранено преминаване през прохода „Шипка” на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 тона.

Продължават ремонтните дейности по пътя Полски Тръмбеш-Свищов, Рудозем-Смолян, Кюстендил-Дупница и Варна-Добрич. Затруднено е движението по пътя Кюстендил-Гюешево в района на село Гърляно и по пътя Ябълково-Копиловци поради пропадане на моста над река Бистрица.